Sponsoren

HempFlax BV

Voor het Hemp-Demo-paviljoen, dat voornamelijk in Hennep-Producten wordt uitgevoerd, heeft Hempflax gratis de basismaterialen voor de hempcrete geleverd.

 

Bekijk website

ChanvriBloc (Frankrijk)

ChanvriBloc heeft in samenwerking met Peter Steen & Co uit België gratis een partij Hemp-blocs ter beschikking gesteld voor de bouw van het HEMP-Paviljoen.

Bekijk website

Peter Steen & Co (België)

Peter Steen & Co heeft in samenwerking met Chanvribloc uit Frankrijk gratis een partij hemp-blocs ter beschikking gesteld, waarmee het HEMP-paviljoen wordt gebouwd.

Bekijk website

Jongeneel 's Hertogenbosch

Jongeneel 's Hertogenbosch heeft voor het hennep-paviljoen een extra welkome inspanning gedaan bij de levering van het hout.

Bekijk website

METALOTERM

Metaloterm heeft een rookgas-doorvoersysteem gratis ter beschikking gesteld, en bovendien geholpen bij de installatie. Metaloterm is producent van prefab, modulaire RVS rookgasafvoersystemen, Metaloterm®.

Bekijk website

De Verfkampioen Tilburg

De Verfkampioen in Tilburg levert gratis de verf voor het buiten-houtwerk.

Bekijk website

UrsaPaint

UrsaPaint Levert gratis de beschermlaag voor de nieuwe vloer:
Corcol vloerolie,  duurzaam en ecologisch.

Bekijk website

Prinses Amaliaschool in Boxtel

De Prinses Amaliaschool gaf ons een partijtje tegels voor de mozaiekvloer.

Bekijk website

Van Laarhoven Combinatie

Duurzame architect Huub van Laarhoven heeft het bijzondere ontwerp gemaakt voor het gebouw dat we samen voltooid hebben. Volgens principes van Helende architectuur is het ontworpen en daardoor zal er een positieve energie voelbaar zijn als je het gebouw binnenkomt. Huub heeft ons ook begeleid tijdens het verdere bouw-proces, en hij geniet van de manier waarop wij te werk gaan. Eindelijk ontmoet hij mensen die laten zien dat het ook duurzaam anders kan!

Bekijk website

H. Wagenaars Milieu Service Boxtel bv

H. Wagenaars Milieu Service Boxtel bv heeft voor ons tijdens de gehele bouwperiode gratis 2 containers ter beschikking gesteld voor het opslaan van gereedschap en materiaal.

Bekijk website

Gemeente Boxtel

Gemeente Boxtel heeft zich ingespannen om de vergunning voor ons unieke gebouw z.s.m. beschikbaar te hebben.

Bekijk website

Jos Heeren Transport BV

Jos Heeren Transport BV heeft voor ons gratis het transport verzorgd van de geschonken isolatie van Isovlas naar DKA.

Bekijk website

GAMMA Boxtel

Gamma heeft ons belangeloos vooruit geholpen met diverse materialen en gereedschappen.
Vuurijzer 2 5283 PV Boxtel Tel: 0411 615686

Bekijk website

De Kleine Aarde 1.0 en 2.0

Onze partners op De Kleine Aarde, dat begint natuurlijk met De Kleine Aarde zelf, zij hebben ons de kans gegeven om te ervaren wat het betekent, om zelf een huis te bouwen. Zij hebben hun zalen ter beschikking gesteld, hun keuken, ze hebben  hun gevestigde naam in de wereld van  duurzaamheid gekoppeld aan onze jonge organisatie,

Na de sluiting van DKA in 2011 kan het zijn, dat het Eco-Expo-Project een brugfunctie heeft vervuld tussen de oude en nieuwe Kleine Aarde 2.0. De tijd zal het leren.

De 12 Ambachten

Heeft een Nonolet droog-toilet ter beschikking gesteld voor ons gebouw op DKA.

Als er één organisatie is die al vanaf het begin met duurzaamheid bezig is, dan is het wel De 12 Ambachten (Centrum voor Ecologische technieken). Ze zijn bekend als pionier op Helofytenfiltergebied, door hun zelfbouw tegelkachels en hun composttoilet, de Nonolet. 
Ze zijn op zoek naar investeerders om hun Nonolet de kans te geven die het verdient.

Bekijk website

De BGA Groep

De BGA Groep is een 100% dochteronderneming van de Aannemersfederatie Nederland. Deze Aannemersfederatie behartigt de belangen van de MKB bedrijven in de bouw en infra, alsook die van de gespecialiseerde aanneming (GA).

BGA heeft gratis de cursus Leidekken gegeven.

Bekijk website

Leikon Dak B.V.

Dit bedrijf heeft ons gratis voorzien van alle dakleien (en materialen), welke afkomstig zijn van een historisch gebouw uit Amsterdam en heeft ons geintroduceerd bij de leidekker-school in Boxtel.

 

Bekijk website

EPDM shop

Elk groendak heeft een ondoordringbare laag nodig waar vocht en wortels niet doorheen kunnen. EPDM shop leveren deze elastische synthetische rubber met de nodige instructie voor zelfbouw.

Bekijk website

Van Helvoirt Groenprojecten BV

Dit hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf uit Berkel-Enschot adviseert ons bij de keuze, levert helemaal gratis voor ons de groendaken en heeft ons begeleid bij de aanleg.

Lees hier het verslag van de workshop Groendak:
http://www.ecodorpbrabant.nl/documenten/Workshop-Groen-Dak.pdf

En bekijk hier enkele boeiende websites van Van Helvoirt Groenprojecten:

http://www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl
http://www.studiovanhelvoirt.nl
http://www.daktuinspecialist.nl

Bekijk website

Firma Dekker van de Kamp

Firma Dekker van de Kamp heeft het project gesponsord met 10 kuub leem en transport daarvan. Ze waren heel snel en heel stipt, een fijn bedrijf om mee te werken. Het leem wordt gebruikt om de strobalenmuren te stucen en voor de restauratie van het hobbit-huisje van de Kleine Aarde

Bekijk website

Kalbo Sanitair en tegels Boxtel

Kalbo Sanitair en tegels Boxtel heeft MVO hoog in het vaandel staan en heeft ons een partij tegels en tegel-panelen gratis ter beschikking gesteld.
Hiermee zijn enkele mozaiek-banken gemaakt. 

Bekijk website

Familie Pennings

De familie Pennings heeft als voormalige eigenaar van Camping Den Bergh gratis diverse bruikbaar bouwmateriaal beschikbaar gesteld. Met name de afwerking van de dakrand van ons gebouw is zo geslaagd dank zij hun bijdrage!

LIGHTWAY daglicht-systemen

LIGHTWAY daglicht-systemen heeft gratis 2 daglicht-systemen ter beschikking gesteld voor de ruimte aan de noordzijde, waar geen ramen zijn.

Bekijk website

T & F BV - Handelsonderneming

T & F BV - Handelsonderneming heeft alle folies onder en tussen de vloerisolatie gratis geleverd.

Bekijk website

Soltech Nieuwegein

Stefan Ottenhof van Soltech heeft in een weekend de elektrische installatie -  in de vorm van een workshop - voor zijn rekening genomen. Door zijn bijdrage is het mogelijk geweest om verlichting en  stroom in het gebouw te realiseren.
Stefan@telfort.nl

Mozaiek van Overbeek

Suzanne van Overbeek zal -als vrijwilligster - in het weekend van 21-22 juli - een workshop mozaiekvloer verzorgen, zodat het buitenterras goed tot z'n recht komt.

Bekijk website

Bouwcenter Driesen

Bouwcenter Driesen heeft een 2e zending van Geo-cell glasschuim gratis ter beschikking gesteld. Bouwcenter Driesen is de nieuwe leverancier voor Nederland van Geocell. 

Bekijk website

Geocell Glasschuim

Geocell Glasschuim heeft tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden 26m3 glasschuim (isolatie) geleverd. Samen met hen ontwikkelen we nieuwe toepassingen voor muur- en vloerisolatie.

Bekijk website

Isovlas

Isovlas heeft ruim 100 M2 dak-isolatiepanelen geschonken, welke door ons op creatieve wijze zijn toegepast in diverse toepassingen. 

Bekijk website

Strawtec.com (voorheen Ekopanely Benelux)

Strawtec heeft  gratis een lading ECO-bouwplaten geleverd. (stropanelen). Geschikt voor binnenmuren, buitenmuren, vloeren en plafonds.

Bekijk website

HempFlax BV

HempFlax BV heeft ruim 100 m2 Hempflax isolatie voor dak en wanden geleverd.

Bekijk website

Woonstichting St. Joseph

Woonstichting St. Joseph heeft een grrote hoeveelheid dubbelglas ter beschikking gesteld, dat anders vernietigd zou worden. Door deze ramen toe te passen in dubbele uitvoering, krijgen we vierdubbel glas. Een mooi voorbeeld van "up-cycling".

Verder hebben we in 2010 de hele zomer gratis gebruik mogen maken van de voormalige camping Den Bergh, nu eigendom van Woonstichting St.Joseph.

Bekijk website

Wonen Breburg Breda

Wonen Breburg Breda heeft een grote hoeveelheid dubbelglas ter beschikking gesteld, dat anders vernietigd zou worden. Door deze ramen toe te passen in dubbele uitvoering, krijgen we vierdubbel glas. Een mooi voorbeeld van "up-cycling".

Bekijk website

Houthandel Van Dal

Houthandel Van Dal heeft de bewerking en het transport van een trailer constructiehout voor haar rekening genomen. Dit zijn de rondhouten stammen waarmee het gehele gebouw is opgezet. We passen rondhout toe, waardoor we minimale bewerking nodig hebben (minder energie, geen afval) en maximale sterkte behouden. Zoals de natuur het voor ons had bedacht! Zie hier al het hout dat zij leveren.
 

Bekijk website

Vereniging Natuurmonumenten

Vereniging Natuurmonumenten heeft alle hout, in de vorm van volledige boomstammen voor de balkenstructuur aangeleverd aan Houthandel Van Dal.

Bekijk website

AgentschapNL

Het ministerie van VROM geeft een subsidie uit (SMOM) waar we op ingeschreven hebbenen die erkend door hun is. Zij zijn onze enige partner als het gaat om een financiële bijdrage voor ons project. Veel van wat we gaan doen in dit bouwproject is voor hun belangrijk, innovatie, vernieuwende rolverdeling (Dragon Dreaming), oplossingsgericht, betrokkenheid van burgers, lokale organisaties (zoals De Kleine Aarde, gemeente Boxtel, Woningbouwcorporatie St. Joseph, enz, enz), bijdrage aan duurzame ontwikkeling, herbruikbaar en opschaalbaar en om niet te vergeten; met een daadwerkelijke betrokkenheid van deelnemers, zoals de meer dan 120 ecodorpers en andere vrijwilligers tonen tijdens de 2 jaar bouwtijd.

Bekijk website

Glemma Digital Creativity

Bekijk website