Ecotoren TU/e

Op basis van wensen van Ecodorp Brabant hebben 32 bouwkundestudenten van TU/e een ontwerp voor een autarkische, duurzame woontoren gemaakt. Het project werd geleid door architect Hajo Schilperoort.


De beste ontwerpen komen op deze pagina:

Ecotoren Chris Idema

Chris Idema heeft deze autarkische ecotoren ontworpen in opdracht van Ecodorp Brabant voor de studie Bouwkunde van de TU/e. Het project werd geleid door architect Hajo Schilperoort.

Een ontwerp dat optimaal gebruik maakt van passieve zonnewarmte en als leuke waterattractie een waterbaan langs de leuningen van het gebouw aan de buitenkant. En dan is het ook nog eens een hele boeiende presentatie geworden!

Volg Chris Idema op LinkedIn en bekijk zijn website.

 

Bekijk website

Ecotoren Wilbert de Koning

Wilbert de Koning heeft eze autarkische ecotoren ontworpen in opdracht van Ecodorp Brabant voor de studie Bouwkunde van de TU/e. Het project werd geleid door architect Hajo Schilperoort.

Zijn ontwerp kenmerkt zich door veel zonlicht dankzij een gigantisch atrium en de ruimte voor zo ongeveer elke wens die we opgegeven hebben. Leukste onderdelen zijn een waterval over het dak van de eetzaal (als het regent) en een stilteruimte helemaal bovenin.

Volg Wilbert op Facebook of LinkedIn.

Bekijk website

Ecotoren Sam de Koning

Sam de Koning heeft deze autarkische ecotoren ontworpen in opdracht van Ecodorp Brabant voor de studie Bouwkunde van de TU/e. Het project werd geleid door architect Hajo Schilperoort.

Het is een heel open ontwerp, dus vollop zonlicht in alle woningen en helemaal van hout gemaakt! Een mooi voorbeeld van Biobased bouwen.

Je kunt Sam de Koning bereiken via E-mail en meer te weten komen op zijn LinkedIn.

Bekijk website

Ecotoren Wenlei Ma: 8 Village

Wenlei Ma heeft deze autarkische ecotoren ontworpen in opdracht van Ecodorp Brabant voor de studie Bouwkunde van de TU/e. Het project werd geleid door architect Hajo Schilperoort.

De toren is kenmerkend door dat het helemaal van hout is gemaakt en door de 8-vormige structuur waardoor je eeuwig kunt rondlopen over het dak (waar ook het voedsel groeit) en onder het gebouw door.

Bekijk het ontwerp van Wenlei...

Bekijk website

Ecotoren Denis Simonis

Denis Simonis heeft deze autarkische ecotoren ontworpen in opdracht van Ecodorp Brabant voor de studie Bouwkunde van de TU/e.  Het project werd geleid door architect Hajo Schilperoort.

Denis heeft een ecotoren ontworpen met golvende verdiepingen, zodat je kunt lopen van de begane grond naar de top zonder een trap te gebruiken. Hij heeft ook een energiebron gevonden die visueel bijdraagt aan het ontwerp van de toren.

En hier is de link naar de portfolio van Denis.

 

Bekijk website

Ecotoren Rianne van Wijngaarden

Rianne van Wijngaarden heeft deze autarkische ecotoren ontworpen in opdracht van Ecodorp Brabant voor de studie Bouwkunde van de TU/e. Het project werd geleid door architect Hajo Schilperoort. Dit ontwerp is bijzonder omdat het helemaal van hout gemaakt is. En omdat er een boom in het gebouw kan staan...

Bezoek Rianne op LinkedIn of bekijk haar website...

 

Bekijk website